Затриманою директоркою департаменту Херсонської ОВА може бути Світлана Васіна

4 недели назад 0

Сьогодні Національне антикорупційне бюро України  про затримання директорки департаменту Херсонської обласної військової адміністрації.
МОСТ з’ясував, що нею може бути Світлана Васіна.
Договір, який дуже схожий з тим, що згадувало НАБУ, уклав департамент розвитку територій Херсонської ОВА, що очолює саме Васіна.
Крім цього, на одне з фото у пресрелізі Національного антикорупційного бюро потрапив заступник начальника обласної військової адміністрації Антон Самойленко. Яке він має відношення до справи Світлани Васіної – поки невідомо.
За інформацією слідства, можливо Васіна, власник і керівник ТОВ організували схему з завищення вартості техобстеження об’єктів соціальної інфраструктури, які були пошкоджені через війну.
За нею ціну обстеження 107 об’єктів соціальної інфраструктури завищили у більш ніж 15 разів – з 534 тисяч гривень до 9,9 мільйонів.
Як стверджує слідство, учасники схеми незаконно привласнили понад 7,7 мільйонів гривень з резервного фонду Кабміну.
Їм повідомили про підозру за статтями 191 та 366 Кримінального кодексу України. Затримали не тільки ймовірно Світлану Васіну, а й засновника підприємства.
Фігурантам справи мають обрати запобіжні заходи. Триває розслідування.
У 2023 році Херсонська обласна прокуратура заявила позови про відшкодування державі шкоди за злочини з ознаками корупції на 5 мільйонів 101 тисячу гривень.
Суд відкрив провадження у справах на 237 тисяч гривень. Відшкодувань за цими справами немає.