Правобережна Херсонщина під цілодобовим вогнем ворога: пошкоджені навчальні та медичний заклади, дитячі садочки, завод, житлові будинки, серед поранених двоє дітей

7 месяцев назад 0

Ворог продовжує обстрілювати правобережжя Херсонщини з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА. Під нищівними ударами російських військ найбільше потерпають населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Снарядами пошкоджені десятки житлових будинків, медичний та навчальні заклади, дитячі садочки, завод, автомобільне товариство та автівки.

Під авіаційним обстрілом із боку противника перебували Берислав, Львове та Високе. Вибухами керованих бомб у Бериславі пошкоджена лікарня, гаражі та об’єкт електроенергетики, у Львовому пошкоджено 3 приватні будинки, а у Високому майже зруйновано двоповерхову будівлю дитячого садочка.

Під ударом ворога перебувала Тягинка, внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено приватний будинок, на території якого виявлено тіло 44-річного чоловіка. Потерпілий загинув на місці внаслідок травми голови.

У Велетенському та Садовому російські снаряди пошкодили приватні будинки, вигоріли парники та склади. У Ромашковому через російські обстріли сталася пожежа на території тракторної бригади.

Ворог скинув осколковий боєприпас із дрона на житлові квартали Берислава, внаслідок вибуху поранено 45-річного чоловіка та пошкоджено 2 автомобілі.

Зі ствольної артилерії російські воєнні злочинці обстріляли Нововоронцовку, там пошкоджено аптеку, 2 крамниці та 2 кав’ярні. Через ворожі обстріли на відкритій місцевості виникали загоряння сухої трави.

В поліцію із заявою звернувся 64-річний житель Великої Олександрівки. Чоловік повідомив, що наприкінці березня минулого року внаслідок ворожого обстрілу була поранена його 60-річна дружина. Наступного дня жінка померла в лікарні.

У лікарню міста Берислава доставили поранену 63-річну жінку, яка отримала травми 1 жовтня внаслідок артобстрілу військами рф Веселого Каховського району.

Житлові квартали Херсона армія рф накривала щільно з різного виду озброєння. Окупаційні війська цілеспрямовано били по цивільній інфраструктурі, після «прильотів» на місцях виникали пожежі.

Вночі з реактивних систем залпового вогню окупанти обстріляли Дніпровський район, снаряди поцілили у багатоповерхові та приватні будинки. В одному з будинків виникла пожежа, постраждали 39-річна жінка та двоє її доньок віком 13 і 12 років. У матері поранення грудної клітини, у старшої дівчинки уламкове поранення живота, у молодшої гостра реакція на стрес. Також внаслідок ворожого обстрілу пошкоджена територія заводу, там сталося загоряння на площі 800 м.кв.

У центральній частині Херсона пошкоджено церву, навчальні заклади, дитячий садочок, магазини та багатоквартирні будинки.

На місцях подій працювали поліцейські, медики та рятувальники, проводили обстеження обстріляних територій, з’ясовували деталі, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, допомагали постраждалим.

За минулі дві доби поліція відреагувала на 481 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.