Ігор Колихаєв вчасно запобіг перекриттю автотраси державного значення

4 года назад 0

Ігор Колихаєв миттєво відреагував на звернення членів та голови ОТГ, щодо нехтування керівництвом облдержадміністрації інтересами громади. Чим зміг відвернути перекриття стратегічної автотраси Київ – Донецьк.

На херсонщині децентралізація та створення ОТГ відбувається дуже болюче й, зважаючи на самоусунення владних інститутів, супроводжується цілою низкою соціальних вибухів. Ми постійно спостерігаємо дуже болісні прояви тої владної недбалості, та вже нажаль звичного нехтування своїми рбрв’язками з боку ОДА. Тож мешканців області постійно змушують до протестних акцій та радикальних дій.

Так, днями до народного депутата по 184 округу Ігора Вікторовича Колихаєва звернувся голова Любимівської селищної ради з проханням втрутитись у безнадійну ситуацію щодо створення нової ОТГ. Бо кільканадцять населених пунктів вже ладні були безстроково перекривати стратегічну трасу. І тільки своєчасне та фахове втручання Ігоря Вікторовича відвернуло того радикалізму.

Ось таке депутатське звернення оперативно пішло до президентських інституцій.

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
01008, м.Київ, вул.Грушевського,5
___________________________________________________________________________
№184/0501/2020-34-ОВІ
Кабінет Міністрів України
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2,

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

До мене, як до народного депутата України, звернувся Сільський голова Любимівської сільської ради Нововоронцовського району Херсонської області стосовно питання включення до перспективного плану формування територіальних громад по Нововоронцовському району Херсонської області, який найближчим часом буде подано на затвердження Кабінету Міністрів України, спроможної об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром в с.Любимівка Новоронцовського району Херсонської області, до складу якої можуть увійти жителі сіл Любимівка, Хрещенівка, Миролюбівка, Трудолюбівка, Шевченківка, Петрівка, Біляївка, Українк, Нововоскресенське, Петропавлівка, Червоне (орієнтовно – 8 тис.жителів).
Відповідно до частини 1 статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат має право на депутатське звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, керівників підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, об’єднань громадян з питань, пов’язаних з депутатською діяльністю, і брати участь у розгляді порушених ним питань. Депутатське звернення — викладена в письмовій формі пропозиція народного депутата, звернена до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, керівників підприємств, установ і організацій, об’єднань громадян здійснити певні дії, дати офіційне роз’яснення чи викласти позицію з питань, віднесених до їх компетенції.
Зважаючи на те, що створення громад з урахування думки місцевих жителів є пріоритетом Уряду та Президента України при проведенні реформи децентралізації, прошу при розгляді та затвердженні перспективного плану формування громад по Нововоронцовському району Херсонської області, за можливості, врахувати думку мешканців сіл зазначених у зверненні голови Любимівської сільської ради Нововоронцовського району Херсонської області

Відповідь прошу надати у термін, передбачений частиною 2 статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України» на адресу м.Херсон, вул. Ярослава Мудрого буд.12-14 оф.24 та на адресу Любимівської сільської ради Нововоронцовського району Херсонської області – 74212, Україна, Херсонська область, Нововоронцовський район, с.Любимівка, вул.Центральна,33.

Додаток: Копія звернення №66/02-09 від 04.02.2020 р. Любимівського сільського голови

З повагою,
народний депутат України _________________ І.В.Колихаєв

Слава Україні!

Володимир МАРУС