Англійська класика у лісі: херсонський театр презентував нову виставу

4 года назад 0

«Що таке любов?», – відповідь на таке просте і водночас складне питання театр ім. М. Куліша пропонує відшукати під час своєї нової вистави – комедійного тріпу «Сон літньої ночі». Театральним майданчиком для всесвітньо відомих строк Вільяма Шекспіра постали простори Олешківського лісу. Тож, де як не на лоні природи говорити про щирі почуття та насолоджуватися грою талановитих акторів?

«Це перша в історії театру імерсійна вистава, формат якої передбачає переміщення глядачів разом з акторами локаціями лісу. Тут важлива кожна деталь: з якого боку знаходиться сонце, як лягають тіні та поступово настає ніч. Тим паче, що барв сприйняттю надають саме локації. Їх чотири і вони зовсім різні: десь це вогнище з солом’яними брикетами, а десь туманне місце з дерев’яними колодами», – розповідає керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша Олександр Книга.

«Ідея цієї вистави з’явилася ще під час мого навчання в університеті, це була моя семестрова робота. І я мріяв, що колись зможу реалізувати її на великій сцені. Як бачимо сьогодні – це сталося. Ми приготували чимало сюрпризів, аби ви змогли як розчулитися, так і посміятися. І я сподіваюсь, що ось це поєднання природи, театру і глядачів зможе перетворити ці 1,5 години у справжню казкову феєрію», – зазначає режисер-постановник Євгеній Резніченко.

 

Унікальну виставу театральній трупі вдалося поставити буквально за місяць. Актори працюють на «360 градусів», тож кожен глядач побачить спектакль по-різному, зі своїми акцентами.

 

«Мені дуже сподобалося. Молоді та завзяті актори своєю динамічною грою захопили увагу з перших хвилин вистави. Спочатку ти навіть трохи губишся від такої надмірної експресивності, але потім перехід від однієї локації до іншої, дає можливість відволікатися, нормалізувати увагу. І це допомагало краще сприймати нову сцену. Загалом, сучасна інтерпретація, незвичне для постановки вистави місце, у лісі, – це прекрасний спосіб сьогодні долучитися до мистецтва. Я із задоволенням відвідує такі вистави ще не один раз», – ділиться херсонка Вікторія Васильченко.

 

Це не остання цікава прем’єра театру ім. М. Куліша на лісовій сцені. Тож слідкуйте за афішою і долучайтесь до незвичайного дійства.