«…Це отморозки людського роду. Тримаймося всі разом, і не підкоряємося!», — голопристанці на мирній акції вимагають звільнити полонених і виголошують відданість Україні

2 года назад 0

У Голій Пристані на Херсонщині люди вийшли на мирний мітинг. Вони скандують: "Україна — понад усе!", "Слава Україні!", "Слава Збройним Силам України!", "Гола Пристань — це Україна!", "Херсон — це Україна!", "Чорнобаївка — це Україна!",  "Маріуполь — це Україна!", "Бердянськ — це Україна!", "Русскій корабль, іді на х*й!", "Слава Героям!", "Смерть ворогам!", "Свободу полоненим!", "Свободу меру!", "Свободу людям", "Разом нас багато — нас не подолати!", і разом співають Гімн України а також Гімн Голої Пристані.

На Facebook-сторінці Голопристанської міськради розміщено відео з мітингу.

Один з літніх чоловіків, який виступив на мітингу, розповів про власний досвід життя під час Другої світової війни і порівняв російських окупантів з фашистами гітлерівської Німеччини.

Пряма мова:

"Але ми вже свободу уняхали — еоконмічну, політичну…

Мера ми вибрали, ми його любимо, йому довіряємо — це наша економічна свобода. А не буде як треба служити — ми його вигонемо. Ми за свободу миру і за свободу свою!

Давайте люди просто не боятися! Всю ту шоблу треба ігнорувати, це отморозки людського роду, точно такі, як були фашисти. Тримаймося всі разом, і не підкоряємося! Це не влада — це банда! Вони думають, що якщо вони зі зброєю, то ми їх боятимемося — ніякої покори, ніяких контактів! Геть звідси!".

Такі слова учасники мітингу зустріли оплесками. 

Люди почали виголошувати гасла (див. вище) і заспівали Гімн України, після чого виконали Гімн Голої Пристані.

"…Я із Херсонщини, з Голої Пристані

І в серці свій край бережу"…

Ведуча заходу, представниця міськради назвала цей мітинг маленьким вкладом у те, що вони сьогодні можуть зробити, у свободу, у вшанування тих, хто боронить Батьківщину, у вільну незалежну унітарну Державу.

Завершився захід піснею "Ой у лузі червона калина". 

Нагадаємо, голова Голопристанської міської громади Олександр Бабич й досі перебуває у полоні окупантів. Водночас повідомляється про щонайменше 8 мешканців ОТГ, яких насильно утримують рашисти.