Через 2,5 роки суд визнав протиправним дострокове припинення повноважень Білозерського селищного голови

6 месяцев назад 0

П’ятий апеляційний суд міста Одеси скасував рішення Білозерської селищної ради 2021 року щодо недовіри селищному голові Антоніні Чередник і дострокового припинення її повноважень. Про це йдеться в матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень.

7 квітня 2021 року на позачерговій сесії Білозерської селищної ради Антоніні Чередник висловили недовіру та достроково припинили її повноваження. Цього відсторонення вдалося домогтися з другої спроби.

Для підстави свого рішення депутати виклали наступне: незаконні розпорядження, неналежне виконання повноважень, невмотивоване ігнорування пропозиції не менш як однієї третини депутатів, незаконне перешкоджання у проведенні чергової сесії, порушення заборони суду не відвідувати приміщення Білозерської селищної ради, затримання у вчиненні кримінального правопорушення.

Сама голова Білозерської ОТГ всі звинувачення спростовувала. Стосовно звинувачення у хабарі, яке малося на увазі під фразою «затримання у вчиненні кримінального правопорушення», Антоніна Чередник винною себе не визнавала і не визнає, вироку суду не ухвалено.

У квітні 2021 року Антоніна Чередник звернулася до суду з адміністративним позовом до Білозерської селищної ради про визнання протиправним та скасування того рішення.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду міста Одеси від 28 вересня 2023 року апеляційну скаргу задоволено, про що йдеться у реєстрі судових рішень:

Ухвалити у справі постанову, якою визнати протиправним та скасувати рішення Білозерської селищної ради Херсонського району Херсонської області від 07.04.2021р. №137 «Про недовіру селищному голові та дострокове припинення повноважень».

У відкритті касаційної скарги, поданої Білозерською селищною радою 23 жовтня 2023 року, колегія суддів Верховного Суду відмовила, інформація про це рішення була оприлюднена 1 жовтня 2023 року.

Інформацію про своє відновлення на посаді голови Білозерської селищної ради Антоніна Чередник спростовує, наголошуючи, що головне для неї – не посада, а відновлення репутації.

Тепер вона – заступниця директора СТОВ «Дніпро», що у селі Новодмитрівка, за окупації її тричі викрадали росіяни, вона пройшла підвали та катування. Після деокупації, попри обстріли та втрати, агропідприємство «Дніпро» продовжує працювати.