Через збройну агресію рф в Україні постраждали більше 464 дітей

2 года назад 0

Більше 464 дітей постраждали в Україні через збройну агресію російської федерації. Станом на ранок 7 квітня офіційне число дітей-жертв не змінилося —  167.  Зросла кількість поранених — більше 297.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

За отриманими даними найбільше постраждало дітей у Київській — 86, Донецькій — 81, Харківській — 73, Чернігівській — 50, Миколаївський — 39, Луганській — 32, Запорізькій — 22, Херсонській — 29, столиці — 16, Сумській — 16, Житомирській — 15 областях.

6 квітня до моргу доставлено тіло 12-річної дівчинки, яка під час обстрілів у березні згоріла в автомобілі на трасі поблизу с. Ягідне Чернігівської області.

Стало відомо, що під час тимчасової окупації в березні територій Вишгородського району Київської області, військовослужбовці збройних сил та інших військових формувань рф, здійснили обстріл цивільного населення смт. Димер. Внаслідок обстрілу отримала поранення дитина, а її батько загинув на місці. 

22 березня 4-річний хлопчик отримав тяжкі поранення в результаті артобстрілу міста Харкова.

Внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 928 закладів освіти. 84 з них зруйновано повністю.