Чи з’являться електронні щоденники у Каховці?

7 лет назад 0

Електронні щоденники – вже не новаторство в Україні та для Каховки явище ще не знайоме. Чи чекати каховській малечі вже наступного навчального року на інновації в освіті?

«Ми хочемо використати платформу «Школа», що є офіційною і рекомендованою для загальноосвітніх навчальних закладів Міністерством освіти. А саме додатковий її розділ «Мої знання», який повністю задовольняє потреби, як вчителів, так і батьків та учнів. В ньому поєднано звичайний класний журнал (з поточними оцінками, позначки контрольних робіт, написання творів, домашніх завдань тощо), шкільний розклад, учнівський щоденник — все з чим стикається в повсякденному процесі навчання учень. Але в даному випадку є можливість доступу до такого класного журналу і батьків. Якщо все вдасться, з першого вересня нового навчального рокуми плануємо впровадити його як експеримент в двох навчальних закладах міста, щоб можна було зробити відповідну апробацію, побачити "плюси", "мінуси", врегулювати технічні моменти. Тут постає питання, що для реалізації цієї ідеї необхідна достатня кількість технічного обладнання. І вже на липневій сесії міської ради ми будемо презентувати депутатам цей проект. Потреби звичайні – створення нормального робочого місця з комп’ютером для кожного вчителя, аби він мав змогу в той самий момент виставлення оцінки внести її і в електронний щоденник (адже час на її запис в систему буде обмежений). Такі нововведення дисциплінуватимуть і учнів, і вчителів», — розповідає начальник відділу освіти Каховської міської ради Михайло Гончар.

Впровадження новинки буде не локальним, а цілісним: використовуватимуть з 1 по 11 клас. Якщо ж експеримент вдасться, то вже у навчальному році 2018-2019 електронний щоденник стане обов’язковим для всіх шкіл Каховки.

Та не варто забувати й про те, що поки освітянські вимоги передбачають, що навіть при використанні електронного щоденника, паралельно залишатиметься традиційна паперова версія. Хоча, може зовсім скоро й ці правила будуть змінені, про що неодноразово наголошувалось на рівні МОН.

Безумовно, такі зміни мають посилати взаємозв’язок між школою та батьками, адже всі результати дитини у процесі навчання стануть доступні батькам при найменших затратах часу – вдома, на роботі, з власного телефону.

Крім цього, такі зміни – перший поступальний крок до європейської школи, якої всі так прагнуть. Використання електронного щоденника є звичним явищем в тій же Польщі. Створення робочого місця із комп’ютером в кожному класі є однією з 3-х складових світового стандарту: комп’ютер, проектор та старт-дошка. Адже, саме за таких технічних умов, вчитель має змогу зробити урок значно цікавішим, більш повним та інтерактивним для сучасної дитини. Михайло Гончар впевнений, що такі нововведення є важливим елементом у покращення якості освіти в нашому місті.

Тож чи почнуть користуватися каховські освітяни електронними щоденниками вже з 1-го вересня стане відомо в липні, після прийняття рішення депутатами Каховської міської ради.

http://tavriya.ks.ua