Департамент здоров’я Херсонської ОВА перевірить роботу військово-лікарських комісій – влада»/>

5 месяцев назад 0

На Херсонщині майже половина військовозобов'язаних, які проходять військово-лікарську комісію, отримують статус обмежено придатного. Департаменту здоров’я ХОВА доручили взяти на контроль роботу ВЛК.

Про це повідомив голова ХОВА Олександр Прокудін.

“Така статистика викликає певні питання. Департаменту здоров'я ХОВА доручено взяти на контроль роботу ВЛК. Якщо виникнуть сумніви у правомірності ухвалених рішень, вони будуть перевірятися окремо”, – сказав  Олександр Прокудін.

Рішення ухвалили на засіданні Ради оборони Херсонщини 14 грудня.

На засіданні військові та правоохоронці доповіли про результати дії заборони продажу алкоголю в деяких громадах Херсонщини. За їх спостереженнями, кількість нещасних випадків та злочинів скоєних у стані алкогольного сп'яніння зменшилася на третину. Тому вони попросили продовжити дію обмеження, сказав Прокудін.

Окрім цього, правоохоронці посилять перевірки на блокпостах щодо незаконного перевезення алкоголю та перевірки точок продажу. 

На засіданні Ради оборони Херсонщини 17 листопада ухвалили заборону на продаж алкоголю в 160 населених пунктів, що розташовані у 30-км зоні від Дніпра. Обмеження не поширюється на Херсон, Зеленівку, Степанівку та Чорнобаївку.

З 15 березня дозволили торгівлю алкогольними напоями на об'єктах гуртової, роздрібної торгівлі та ресторанного господарства з 10:00 до 15:00. Олександр Прокудін тоді говорив, що рішення ухвалили на місяць із метою покращення економіки регіону. Згодом термін дозволу на продаж алкоголю в Херсонській області пролонгували на один місяць – до 15 травня 2023 року. Рішення ухвалила Рада оборони.