Депутати опрацювали питання транспорту та житлово-комунального господарства

5 лет назад 0

Під головуванням депутата Віктора Деркача відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі. Участь у роботі взяли депутати обласної ради – Володимир Погрібний, Георгій Гаркуша та Олександр Адамчик, а також керівники структурних підрозділів Херсонської обласної державної адміністрації.

У ході засідання члени комісії розглянули 21 питання порядку денного. У першу чергу, депутати взяли до відома декілька звітів стосовно стану виконання обласних програм у 2018 році. Зокрема, було заслухано звіт про виконання регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла у Херсонській області. Так, у 2018 році з державного бюджету фактично профінансовано 2359,62 тис. грн (94,4%). Це дало змогу надати через Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла державну підтримку 7 родинам (6 родин внутрішньо переміщених осіб та 1 учасник АТО) на будівництво доступного житла площею 437,15 кв.м у житлових будинках №34/3 (забудовник ТОВ «Молодіжний житловий комплекс» м.Херсон) та №34/4 (забудовник ТОВ «Молодіжний житловий комплекс») в 4-А Таврійському мікрорайоні м.Херсона. До відома взято і звіт про виконання програми розвитку газопостачання та газифікації Херсонської області на 2018-2020 роки, у рамках якої в 2018 році з обласного бюджету було виділено 100,0 тис.грн на проведення оцінки впливу на довкілля міжселищного газопроводу від смт. Асканія-Нова до м.Генічеськ.

Також депутати підтримали внесення змін до обласної програми розвитку міжнародного аеропорту «Херсон» на 2018-2020 роки. За словами в.о. начальника управління з питань аналізу бюджету та регіональних програм виконавчого апарату Оксани Голуб, запропоновані профільним управлінням облдержадміністрації зміни на 31,5% зменшать навантаження на обласний бюджет. При цьому, майже у 2 рази збільшиться частка небюджетних джерел, у тому числі комунального підприємства Херсонської обласної ради «Херсонські авіалінії».

Окрім цього, розглянуто близько десятка звернень від громадян, більшість із яких стосувалися проведення ремонту автомобільних доріг. Зокрема, одне з них стосувалося виділення коштів на відновлення дорожнього покриття мосту Василівської балки Каховського району. Оскільки вищезазначена дорога має державне значення, то ремонтні роботи на ній зобов’язане проводити Державне агентство автомобільних доріг України через Служби автомобільних доріг в областях та облавтодори. Ремонтні роботи на конкретній автомобільній ділянці заплановані на 2019 рік і здійснюватимуться Службою автомобільних доріг у Херсонській області в межах обсягів фінансування з державного бюджету.