Для підтримки культури на деокупованих і прифронтових територіях оголошено грантовий конкурс

9 месяцев назад 0

У межах програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності», направлених на збереження та підтримку сфери культури, митців та культурних діячів у деокупованих та прифронтових регіонах України оголошено грантовий конкурс «Короткострокові культурно-мистецькі проєкти».

Про це повідомляє Український культурний фонд.

Як зазначають, заявником ЛОТу може бути юридична особа всіх форм власності або фізична особа-підприємець, що не менше ніж за один рік до дати оголошення конкурсного відбору, відповідно до чинного законодавства зареєстрована на територіях областей де велися бойові дії або тих, що були тимчасово окуповані РФ, а саме: Херсонська, Київська (крім міста Києва), Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Сумська, Харківська та Чернігівська області.

У межах ініціативи планується надати гранти у розмірі від 75 тисяч до 250 тисяч гривень. Їх можна використати на культурно-мистецький продукт, концерт, виставку чи експозицію, виставу, п’єсу, перфоманс, мурал, вироби народних промислів і ремесел тощо.

Подавати заявки можна до 9 серпня 2023 року (до 18:00). 

Також у Херсонській області до 24 серпня 2023 року, проводиться відкритий артфестиваль муралів на бомбосховищах «Від Конституції до Незалежності».

єРобота запустила грантові програми для ветеранів. Учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини або чоловіки можуть отримати фінансування від держави на розвиток власної справи.