Для собаки з Херсона, якого врятували після підриву Каховської ГЕС, знайшли господарів у Польщі»/>

5 месяцев назад 0

Для собаки на кличку Боніфацій, який врятувався на плоту від підтоплення після підриву російськими військами Каховської ГЕС, знайшли сім’ю в Польщі.

Про це повідомляє Громадська Організація "Animal SOS Odessa".

У повідомленні зоозахисників ідеться, що майбутні господарі оформили та сплатили всі необхідні документи, купили квиток на поїзд для Боніфація, який їхав в окремому купе.

“Ми дуже переживали як Боня перенесе дорогу, як прийме свою нову родину.  Зараз усі клопоти та хвилювання позаду, Боніфацій у Польщі, вже гуляє у парку зі своїми господарями, спить на м'якій ковдрі, щасливий, розслаблений та коханий!”, – написали зоозахисники.

Собака приплив сам до Одеси з Херсона на шматку дерева, коли стався підрив на Каховській ГЕС, розповідають на сторінці організації. Згодом у нього діагностували хворе серце, яке потребує постійного прийому ліків, та запалення суглобів. Волонтери збирали для тварини гроші на допомогу. 

Пес Боніфацій (Боня). Колаж з інстаграм-сторінки організації "Animal SOS Odessa"

“Ми пройшли довгий шлях у клініках, обстеження, лікування, реабілітацію.  Кілька місяців Бонечка провів у нашому Центрі адопції і швидко завоював серця і наших волонтерів, і всіх гостей — своїм чудовим характером, чарівною посмішкою, довірою до людей”, – діляться зоозахисники. 

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. Вода затопила 620 квадратних кілометрів у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, що безпосередньо вплинуло на 100 тисяч мешканців.

За кілька днів після підриву греблі до берегів Одеси прибилися плавучі острівці з трави, гілля та очерету. З них містяни й зоозахисники врятували близько 300 дрібних тварин: тритонів, черепах, вужів та прісноводних тварин.