До нового пакету санкції ЄС потрапили відповідальні за мілітаризацію дітей на Херсонщині»/>

4 месяца назад 0

Рада Європейського союзу схвалила 12 пакет обмежувальних заходів проти Росії 18 грудня. До списку увійшли й люди, які підтримують окупаційну владу на Херсонщині, займаються мілітаризацією дітей. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на рішення Ради.

У "чорному списку" опинилися голова Херсонського обласного штабу “Юнармії” Серафим Іванов, голова Ради регіонального осередку «Руху Перших» Херсонської області Назарій Доманін, голова Херсонської обласної виборчої комісії Марина Захарова.

Як ідеться в рішенні Ради, Серафим Іванов – прессекретар організації “Добровольчий загін”, яка займається патріотичним вихованням молоді, і керівник обласного штабу “Юнармії” в Херсонській області. 

“Він брав активну участь у мілітаризації українських дітей в окупованій Херсонській області. Він також поширював проросійські настрої та антиукраїнські наративи через “Юнармію”, – ідеться в рішенні Ради.

Назарій Доманін – голова ради регіонального осередку «Руху Перших» Херсонської області, яку створили за підтримки Путіна. Організація планує продовжувати традиції радянських піонерів та активно сприяти розвитку антиукраїнських настроїв у дітей із територій, незаконно окупованих РФ, повідомляється в рішенні Ради Європейського союзу.

Марина Захарова обіймала посаду голови Херсонської обласної виборчої комісії з березня 2023 року. 

“Під час її роботи комісія відповідала за організацію незаконних виборів на окупованій Херсонщині у вересні 2023 року, намагаючись таким чином легітимізувати російсько-загарбницьку війну”, – ідеться в рішенні Ради.

Як повідомляється на сайті ЄС, санкційний список збільшили на 61 фізичну особу. Окрім людей, які займаються мілітаризацією дітей та російською пропагандою серед них, до нового пакета санкцій потрапили білоруські та російські військові та чиновники, які сприяли війні в Україні та захопленню територій. Там також опинились підприємства оборонної сфери та "приватні військові компанії".

Раніше стало відомо, що на Херсонщині особливо активно тривають навчання підлітків у “Юнармії”. Зокрема, у Генічеську створили цей осередок мілітаризації дітей. Курує навчанням росіянин Серафим Іванов зі Санкт-Петербурга.

“Юнармія” – це мілітаристичне об’єднання школярів, створене Міністерством оборони РФ. Участь в об’єднанні нібито добровільна, проте в більшості регіонів РФ школярів записують до лав “Юнармії” примусово, інформували раніше в Центрі нацспротиву.

Також повідомили про підозру в державній зраді директору херсонської школи Олександру Білоусу, який активно просував серед учнів тези російської пропаганди: під його керівництвом відкрилися “Юнармія" та "Рух перших".