Два начальники окупаційних департаментів у Херсонській області підозрюються в колабораціонізмі

5 месяцев назад 0

Депутату Каховської районної ради та мешканці Херсона заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Вони очолили відділи в окупаційних департаментах у Херсонській області. Обом загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Херонська обласна прокуратура. 

На сайті Офісу Генпрокурора 29 листопада опублікували підозри 48-річному Олексію Скопічу та 56-річній Олені Головковій.

За даними слідства, у вересні 2022 року Олексій Скопіч обійняв окупаційну посаду начальника відділу земельних відносин Департаменту племінного тваринництва, рослинництва та земельних відносин в окупаційному міністерстві сільського господарства і рибальства Херсонської області.

 На псевдопосаді Олексій Скопіч контролював  галузь сільського господарства, перереєстрацію агропідприємств за російським законодавством.  

 Олена Головкова обійняла окупаційну посаду начальниці відділу фінансової політики і держпідтримки департаменту агропромислового комплексу Херсонської області.

 У вересні 2022 року департамент агропромислового комплексу реорганізували в міністерство сільського господарства і рибальства. У ньому Олена Головкова очолила окупаційний структурний підрозділ – департамент бухгалтерського обліку, фінансування і координації підтримки агропромислового комплексу.

 Жінка вела бухгалтерський облік псевдоміністерства, займалася бюджетними питаннями та складала звітності щодо використання грошей, вела внутрішній фінансовий контроль.

 Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру в колабораціонізмі 58-річному Ігорю Жданюку, який  був незаконним директором захопленого армією РФ Чорноморського біосферного заповідника на Херсонщині.