Екологи Херсонської ОДА перевірили очисні Скадовська та Лазурного

7 лет назад 0

3 липня, за розпорядженням голови Херсонської ОДА робочою групою було перевірено очисні споруди Скадовська та смт. Лазурне з метою вивчення питання додержання вимог природоохоронного законодавства комунальними підприємствами.

За словами керівника Департаменту екології  та природних ресурсів Юрія Попутько, на КП "Очисні споруди" Скадовської міськради порушено технологічний цикл роботи, через аварійний підземний прорив, який досі не ліквідовано. А скид неочищених вод відбувається на аварійні озера, про захищеність яких підприємство не надало інформацію перевіряючим. Також, на очисних не проводиться дослідження якості стоків, що скидаються у Чорне море та договір з лабораторією було підписано лише тиждень тому, що є грубим порушенням природоохоронного законодавства та наражає на небезпеку місцевих мешканців та відпочиваючих. Робочою групою було відібрано проби стічних вод.

"Щодо очисних споруд смт. Лазурне можна сказати, що наразі там ситуація дещо краще, так як вони просто не функціонують. На даний час КП «Очисні споруди с.м.т. Лазурне», яке їх обслуговує, отримує всі необхідні дозвільні документи. Проте, в ході обстеження очисних споруд та тестовому запуску було виявлено їх технічну недосконалість та встановлено, що для подальшої безпечної для довкілля експлуатації необхідно провести реконструкцію та модернізацію. На даний час чекаємо результати лабораторних аналізів. У разі надходження інформації про перевищення встановлених нормативів ГДК для стічних вод Департамент буде звертатися до правоохоронних органів з метою притягнення винних осіб до відповідальності", — написав Юрій Попутько на сторінці Facebook.