“Форма вогню”: про херсонських рятувальників зняли документальний фільм»/>

3 месяца назад 0

Вийшов трейлер документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників ДСНС у Херсоні.

Про це йдеться на ютуб-каналі Ordinary People.

Як повідомляє Детектор медіа, автори проєкту — генеральний продюсер Костянтин Дєтковський, режисер Вас Київський, оператор Володимир Кратінов, виконавчий продюсер Вікторія Кратінова, сценаристи Вас Київський і Майк Маккі.

Зазначається, що стрічка розповідає про зведений загін ДСНС, який розчищає херсонські дороги від знищеної російської техніки, розбирає завали зруйнованих будинків унаслідок обстрілів, рятує з-під них людей та тварин. 

Відомо, що прем’єра фільму запланована на лютий 2024 року. За словами авторів, його представлять на міжнародних фестивалях у США та Європі.

Стрічку знімали англійською та українською, а також залучили до виробництва американського сценариста, аби «такі історії про героїзм українців лунали на весь світ», розповів режисер Вас Київський.

“"Форма Вогню" – це не лише фільм, це подорож у світ справжніх героїв, які стають на захист безпеки та життя своїх земляків, це свідчення про відвагу та велич наших рятувальників. З використанням англійської та української мов, цей фільм створює міжнародний міст, дозволяючи світові відчути серце Херсонської боротьби”, – йдеться в описі до стрічки.

Коли Херсон окупували російські військові, і більшість закладів у місті зачинилися,  рятувальники продовжували працювати за українським законодавством. Вони до останнього залишалися вірними присязі. Про те, як працювала служба в час окупації і як героїчно діє у фронтових умовах, дізнавалася журналістка Медіаплатформи “Вгору”.