Геннадій Лагута: ми маємо збудувати “Н2О Нова Каховка”, аби наші діти займалися спортом в європейських умовах

2 года назад 0

На Херсонщині будують сучасний Центр Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка». Це один із проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Його реалізація дозволить жителям області займатися спортом в сучасних, якісних та доступних умовах. Серед спортивних дисциплін, якими можна буде займатися в «Н2О Нова Каховка», — плавання, водне поло, баскетбол, волейбол, єдиноборства, теніс, гімнастика, фітнес, стрільба з лука.

Вчора, 28 січня, голова облдержадміністрації Геннадій Лагута зустрівся із генеральними будівельними експертами, аби обговорити коригування проєкту будівництва цього важливого для області об’єкту.

«Ми будуємо цей об’єкт не для «галочки», не заради грошей, посад, а для того, щоб наші діти й онуки могли займатися спортом в європейських умовах«, — наголосив очільник Херсонщини.

Договір на будівництво з минулим підрядником було розірвано.

За словами директор ТОВ «СПОРТПРОЕКТ» Володимира Шуміліна, нині проєкт будівництва коригується. Після проведення відповідних експертиз ми зможемо оголосити Міжнародний прозорий тендер. Це дозволить обрати найсильнішу фірму, яка збудує цей знаковий для Херсонщини об’єкт.

Також прийнято рішення запросити на здачу об’єкта в експлуатацію представників спортивних федерацій.