Головнокомандувач ЗСУ Залужний працював із командуванням, яке виконує бойові завдання на Херсонському напрямку»/>

4 месяца назад 0

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою кілька днів працювали в зонах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ «Таврія» та «Одеса».

Про це Валерій Залужний повідомив у своєму телеграм-каналі.

За його словами, вони працювали із командувачами напрямків і командирами бригад, які виконують завдання на Херсонщині, Донеччині та Запоріжжі.

“Узгодили кроки задля підвищення ефективності застосування військ з урахуванням наявних ресурсів та оперативного становища”, – написав Залужний.

Крім того, із командувачем Військово-Морських сил опрацювали питання щодо ситуації в акваторії Чорного моря, йдеться в дописі.

12 січня на Раді оборони Херсонщини представили нового командувача оперативного угруповання військ «Херсон» – полковника Віктора Солімчука. 

20 жовтня 2023 року на Херсонщині відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, начальником Генерального штабу ЗСУ Сергієм Шапталем, командувачем морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ Юрієм Содолем і командувачем ОСУВ «Одеса» Андрієм Гнатовим.