Гончарівка з громадою і для громади

5 лет назад 0

Представники Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара стали учасниками Третього благодійного марафону «Милосердя та Єдність», присвяченому Всесвітньому дню людей з інвалідністю та Дню прав людини.

Працівники відділу краєзнавства книгозбірні запропонували учасникам марафону пограти в рольову гру «Чоловік та жінка: яка різниця?», головний меседж якої – ідея гендерної рівності в нашому суспільстві. Учасники були здивовані, що гендерні ролі, які ми граємо, зумовлені тими стереотипами, що нав’язує нам суспільство.

Вразили учасників і факти порушення прав чоловіків та жінок в Україні. Привернула увагу гостей марафону й інформаційна п’ятихвилинка про відомих земляків-херсонців з особливими потребами. Незважаючи на будь-які перепони, вони досягли висот у різних сферах життя суспільства.

«Ми всі – різні: за статтю, за кольором шкіри чи за фізичними даними. Але об’єднує нас одне: ми – люди. А тому зобов’язані бути людяними та милосердними один до одного!», – резюмувала в.о. генерального директора Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара Надія Коротун.