Гуменюк назвала головну задачу, яка стоїть перед Силами оборони на лівобережжі Херсонщини

6 месяцев назад 0

Сили оборони намагаються виконати головну задачу: якнайдалі відкинути від берега підрозділи армії РФ, аби насамперед полегшити життя правобережній Херсонщині.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини”.

За її словами, лівобережжя Херсонщини – це складна ділянка в зоні відповідальності Сил оборони півдня. 

Гуменюк зазначила, що бойова робота триває, але не вся підлягає розголосу, навіть за умов, що якусь частину вже оприлюднили. 

“Саме велика різниця є в термінах закріпилися та закріплюються. Ми продовжуємо бойову роботу. І підрозділи морської піхоти працюють потужно. Попри складні погодні умови, типові для цієї пори року, ми намагаємося маневрувати”, – додала вона.

Також Наталя Гуменюк сказала, що російські військові хочуть компенсувати свої прогалини на Херсонському напрямку та починають підключати до атак тактичною авіацією дрони типу "Shahed” та FVP.

Нагадуємо, вночі російські військові атакували південні регіони України БПЛА типу "Shahed-131/136". Над Херсонщиною знищили один безпілотник.

Раніше ми писали, що у морській піхоті ЗСУ заявили, що вони провели “серію успішних дій” на лівобережжі Херсонщини. Генштаб повідомляв, що підрозділам ЗСУ вдалося вибити солдатів РФ з їхніх позицій на лівобережжі Херсонщини та закріпитися там.