«Херсон туристичний»: масштабно, смачно та пізнавально

5 лет назад 0

Масштабно, смачно та пізнавально. У Херсоні офіційно стартував туристистичний сезон. Куди піти, що подивитись та де відпочити? Відповіді на ці питання протягом дня дізнавалися херсонці та гості міста. Найрізноманітніші локації розгорнулися на центральній набережній – тут пройшов фестиваль «Херсон туристичний».
Міський голова Володимир Миколаєнко зазначає, Херсону як місту з багатою історико-культурною спадщиною є чим здивувати туристів, тут є все необхідне, щоб бути не менш привабливим напрямком, як, наприклад, Одеса.
Однією з найсмачніших локацій фестивалю стала презентація гастро-проекту «Херсон. Вінтажна кухня», робота над яким тривала майже рік. Краєзнавець нашого міста, Марина Тарасова відшукала та розшифрувала рецепти страв, які подавалися в ресторанах Херсона 130 років тому. А представники Херсонської філії Асоціації шеф-кухарів півдня України відтворили смачні шедеври просто неба.
Нині херсонські кухари мають 10 повноцінних страв за рецептами прабабусь, які можна буде скуштувати у 7 закладах міста з позначкою проекту. Смачно поїсти на заході можна було не лише на локації вінтажної кухні. Кількість та різноманітність фуд-кортів вражала, тож кожен з гостей фестивалю міг знайти страву на свій смак. А вже після відпочити у організованих лаунж-зонах.
Почесним гостем фестивалю став автор загальнонаціонального проекту «7 чудес світу України» Микола Томенко. Режисер фільмів про Асканію нова та Олешківські піски зізнається, після побаченого вже має кілька творчих ідей як показати Україні та світові – наш регіон.
Для прихильників активного відпочинку під час фесту були запропоновані екскурсії на байдарках, катерах та велосипедах.
Не нудьгували і наймолодші гості заходу. Для них були підготовлені різноманітні ігри, вікторини та майстер-класи. Головний лозунг усіх дитячих локацій – «розвиваємо граючи».