Херсонщина «озброїла» українську армію на 44 мільйонів гривень

4 года назад 0

За січень-лютий 2020 року на підтримку українських військових херсонці сплатили до бюджету 44,5 млн грн військового збору з приростом до минулорічних надходжень на 4,8 млн гривень. Таку інформацію повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільшу суму для української армії перерахували платники Херсонського управління – 29,3 млн грн або 65,8% від загальних надходжень. Платники Новокаховського управління сплатили 11,4 млн грн військового збору. Від платників, що знаходяться на обліку у Генічеському управлінні надійшло — 3,8 млн грн до бюджету на підтримку Збройних сил України.

Нагадаємо: військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати та інших доходів на користь платників податків.