Херсонські аграрії цього року зібрали 5% врожаю, порівнюючи з довоєнним часом

6 месяцев назад 0

Херсонські аграрії цього року зібрали 5% врожаю, порівнюючи з довоєнним часом. Раніше Херсонська область займала перше місце зі збору овочів по Україні. Це 1,5 мільйона тонн.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомив виконувач обов’язків директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ХОВА Дмитро Юнусов.

“На сьогодні в нас овочів всього лише 50 тисяч гектарів, які в основному вирощують одноосібники та декілька фермерів, де можливе зрощення. Ми беремо по всім, і по посівних площах, і по збору зернових, технічних, це колосальна різниця”, – додав Юнусов.

Також очільник Департаменту підсумував збір врожаю:

“У нас цьогоріч було зібрано пшениці 58 тисяч тонн із 22 тисяч гектарів та 4,4 тисячі тонн ріпаку з 2,7 тисячі гектарів земель. Якщо говорити про томати, то в цьому році ми зібрали більш як 22 тисячі тонн цієї культури”.

За його словами, наразі триває збиральна компанія соняшника.

“У зв'язку з малими темпами розмінування земель, аграрії пізніше почали посівну кампанію, тому в них не було іншого вибору як сіяти соняшник. На сьогодні, ця компанія ще триває, уже зібрано з площі 30 тисяч гектарів понад 40 тисяч тонн соняшника”, – розповів Дмитро Юнусов.

Окрім того, він зазначив, що на низьку врожайність пшениці, ячменя та інших культур вплинула невелика кількість опадів.

Про зрошувальну систему Херсонщини та її вплив на врожайність читайте тут.

Тариф на розмінування, або За що херсонські фермери платять ДП Укроборонсервісу, дізнавайтеся в матеріалі журналістки Медіаплатформи “Вгору”.