Херсонські школярі навчилися створювати комп’ютерні ігри та керувати роботами

5 лет назад 0

Підкорити інноваційні інформаційні технології їм вдалося завдяки спеціальному курсу з безкоштовного вивчення ІТ-технологій, який проводився на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара.

Попри те, що курс відповідав шкільній програмі з інформатики та враховував особливості вікової категорії дітей, він повністю замінив стандартний підхід до навчання. Курс вчив програмувати за допомогою яскравих відео, інтерактивних завдань та креативних проектів. Передбачалася і часта зміна видів діяльності, багато рухів, командних ігор, групова та парна роботи.

Як повідомляють організатори, головний акцент програми ставився на виконанні практичних занять, тому кожен слухач курсу на базі необхідної теорії розпочинав створювати безпосередньо власний продукт, використовуючи вступну мову програмування Scratch. Це блокове анімаційне середовище програмування, що призначено для учнів віком від 8 до 16 років, дозволяє їм створювати інтерактивні розповіді, анімації, ігри та музику.

Загалом знайомство зі Scratch принесло школярам багато позитивних емоцій та вражень. Заняття були пізнавальними, цікавими та насиченими. Діти отримали корисний досвід у сфері ІТ-технологій, який неодмінно знадобиться їм у подальшому. Після закінчення навчання вісім учнів, які успішно пройшли курс і виконали практичні завдання, отримали такі омріяні сертифікати!

Проект «Technology Nation Kids» є доступним і безкоштовним для всіх охочих. Якщо Ви бажаєте зареєструвати свою дитину до участі в програмі, запрошуємо заповнити онлайн-анкету. За детальною інформацією ви можете звернутися до координатора за тел.: (050) 494-51-59.