Херсонським студентам провели лекцію «Права людини»

6 лет назад 0

В рамках Всеукраїнського тижня права фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області для студентів II курсу Херсонського базового медичного коледжу провели лекцію «Права людини».

Слід зазначити, що відповідно до Указу Президента України Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня — День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Іпатенко під час зустрічі розповіла про права, які захищаються Загальною декларацією прав людини та Конституцією України.

Спікер звернула увагу, що автором першої статті декларації « Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах…» є Володимир Корецький — український академік, який згодом був обраний членом Міжнародного суду ООН, працював у Комісії ООН з прав людини, створив і очолив академічний Інститут держави і права, який сьогодні носить його ім’я.

Також Олена Вікторівна познайомила студентів з положеннями Конституції України, з роботою вітчизняних інституцій, які відстоюють права людини, окремо акцентували увагу на роботі Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відділ комунікацій Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області