“Я за Росію!”: Суд визнав винною мешканку Чорнобаївки у колабораціонізмі

8 месяцев назад 0

Херсонський міський суд  визнав винною мешканку села Чорнобаївка Херсонської області у колабораціонізмі. Під час окупації села вона публічно закликала до підтримки і співпраці з РФ, стверджувала, що «Росія тут назавжди». 

Вирок опублікували в реєстрі судових справ.

Також вона закликала до співпраці з РФ й під час святкування «дня прапору РФ» на центральній площі в Чорнобаївці.

У період проведення незаконного референдуму жінка надала інтерв`ю, в якому публічно висловилася:  “Живу в Херсонській області. Я за Росію!”.

Однак, обвинувачена написала письмову заяву, в якій вона беззаперечно визнає свою винуватість у вчиненні кримінального проступку.

Так, 12 вересня суд визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення  за ч.1 ст.111-1КК України та призначив покарання: жінка не має права обіймати посади в органах держвлади, держуправління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов`язаною з наданням публічних послуг строком на 10 років.

Днями стало відомо, що мешканець Чорнобаївки, старший лейтенант Валерій Рощенко загинув під час виконання службових обов’язків поблизу села Радьківка на Харківщині 12 вересня 2023 року. Йому було 26 років.