Яка ситуація в Олешківській громаді

2 года назад 0

Про роботу  Червоного Хреста, про проблеми зі сміттям, про ситуацію з пенсіями та про інші теми сьогодні, 22 березня, розповів голова Олешківської громади Євген Рищук на своїй сторінці у Facebook:

 

“Сьогодні у нас були представники Червоного Хреста. У них буде десь 70 пакунків допомоги. Завтра вони поїдуть на село Костогризове, щоб їх відвезти. У них є списки людей, які дуже потребують допомоги. Зараз ми вивозимо все сміття до кладовища, бо іншого варіанту зараз немає. Як тільки закінчаться бойові дії, ми вивеземо звідти все сміття. Якщо містяни спроможні самостійно вивозити туди своє сміття, то це розвантажить трохи комунальні служби”, — повідомив голова громади.

До кінця поточного місяця всі жителі отримають пенсії. За словами Євгена Рищук, наразі без пенсій залишилися малі населені пункти Олешківської громади. Також існують проблеми з роботою банків.

“Ощадбанк не відчиняється. Вони готові працювати тільки на приймання готівки. Але люди самі шукають готівку. Тому не відомо, коли запрацює Ощадбанк.” — заявив голова громади.

Суттєвою залишається проблема з наявністю медичних препаратів. Деякі мешканці намагаються їх знайти в Херсоні.

“Сьогодні був у нас такий досвід. Люди були в Херсоні, купили рідкісний медичний препарат. Але дивіться дуже уважно, щоб не потрапити на шахраїв. Проте можливість привезти ліки існує, будемо намагатися доставляти медичні препарати з Херсона в Олешки. Присилайте мені про це повідомлення. Будемо намагатися розв'язувати цю проблему”, — відмітив Євген Рищук.