Журналісти розкрили деталі вбивства російськими військовими херсонського тероборонівця

5 месяцев назад 0

Сергія Рубана – тероборонівця з Херсона російські військові затримали в червні минулого року. Військові РФ знайшли в нього гранату, після цього відправили до катівні, де три доби били, поки він не помер. 

Про це пише Слідство.Інфо.

Зазначається, що про його смерть не розповіли матері. Вона шукала сина 8,5 місяців. У лютому 2023 року, жінці подзвонив слідчий та сказав, що Сергія знайшли в братській могилі на Геологів.

За інформацією журналістів, тероборонівця впізнали за татуюванням на пальцях – було вибито рік його народження. Згодом прийшов і результат тесту ДНК.

Посилаючись на слова чоловіка, який разом із Сергієм перебував у катівні, СІ пише, що загиблого декілька днів сильно били. Через те, що Сергій прийшов із гранатою до місця дислокації російських військових, його катували з більшою жорстокістю. У нього були зламані ребра.

«Я його тримаю, а він схилив голову та починає читати молитву. І я вже розумію, що він здається. Постукав у коридор, кажу: «викликайте швидку». А мені у відповідь: «Візьми рушник, намочи, поклади йому на груди», – згадує чоловік. 

Правоохоронці встановили, що до смерті Сергія Рубана причетні Олександр Челінгіров і Єгор Бондаренко, яким оголосили підозри, та невстановлені російські військові.

Також російських військових Віктора Бедрика та Олександра Чичкана судитимуть за жорстоке поводження із цивільним населенням, що проявилося в незаконному увʼязненні та катуванні. У Херсоні минулого року Бедрик і Чичкан тримали щонайменше 12 людей у підвалі апеляційного суду, двох закатували до смерті.

Прокурори повідомили підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням та в порушенні законів та звичаї війни 42-річному полковнику другої служби управління захисту конституційного ладу ФСБ РФ Дмитру Лайковому.