Комісія із «соцеконом» винесла питання на розгляд сесії

4 года назад 0

Понад десятка надважливих питань розглянула протягом засідання постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості та агропромислового комплексу. Як і завжди, головував на ній депутат Херсонської обласної ради Василь Федін.

Під його керівництвом комісія погодилась із проєктом змін до обласного бюджету Херсонської області на 2020 рік; проєктами змін до програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік та Стратегії розвитку Херсонської області на період 2021-2027 років.

Детально зупинилися депутати на обговоренні проєкту Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті, для надання термінової одноразової допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, за зверненнями до депутатів обласної ради.

«На жаль, ситуація дуже складна. Щоразу до мене звертаються люди, яким потрібні навіть не тисячі, а десятки тисяч гривень на лікування. Бюджет кожного депутата обмежений. Особисто моя позиція – допомогти людині хоча б мінімально, адже неможна, на мою думку, залишати зовсім «ні з чим» у біді. Остаточне рішення, звичайно, прийматиме депутатський корпус, проте наша комісія рекомендує голові обласної ради внести до порядку денного чергової сесії дане питання у редакції, затвердженій рішенням ХІІ сесії обласної ради VІІ скликання від 10 квітня 2017 року. Тобто залишити все без змін» , – зазначив Василь Федін.

Таким чином, комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості та агропромислового комплексу погодила ­усі питання, які винесуть на розгляд засідання Херсонської обласної ради, що відбудеться 28 лютого 2020 року.