Крим чинить спротив

2 года назад 0

Тимчасово окупований Крим відчуває на собі ефект економічних санкцій та зростаючої фінансової нестабільності на 14 день повномасштабного військового вторгнення росії до України.

Про це на своїй сторінці повідомило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

За інформацією з їх джерел із кількох міст півострова, у багатьох кримських магазинах — порожні полиці, а продаж продуктів першого вжитку — лімітується.

"У найближчому супермаркеті цукру вже тиждень неможливо застати. Його розбирають за пів години", — повідомляє наше джерело в Криму. 

Не маючи довіри до економічної ситуації, люди скуповують продукти та запасаються необхідними товарами. Дехто пише: "готуємо припаси, щоб годувати українських військових в разі потреби".

Ціни на товари змінюють та зростають дуже динамічно.

Автозапчастини, побутова техніка, будівельні матеріали поки що є, але вони дорожчають щодня. "Наприклад, запчастини були по 3 тисячі рублів. Через 2 дні — вже 4 тисячі. Через день — 5", — пишуть із Криму. 

Також повідомляють, що на тимчасово окупованому півострові людей закликають відкривати онлайн-карти запущеної росією платіжної системи "Мир". 

Паралельно зі зникненням продуктів, у магазинах натомість з'являються військові у формі. Судячи з їхнього вигляду, вони брали участь у війні на материковій частині Україні й щойно приїхали до Криму. З одного з міст на півдні півострова нам повідомляють, що на вулицях з'являється дедалі більше транспорту з маркуванням "Z". 

Свідомих українських громадян в Криму просять повідомляти про оперативну інформацію про ситуацію на кримському півострові на емейл: [email protected]