Кринок на Херсонщині майже не існує. Братчук про бойову ситуацію на лівобережжі

5 месяцев назад 0

Населеного пункту Кринки, який розташований на лівобережжі Херсонщини, на сьогодні фактично не існує, тому що ворог намагається знищити плацдарми, які утримують українські морські піхотинці. 

Про це повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі “Еспресо”.

Він зазначив, що тривають важкі бої:

“Ворог максимально застосовує все, що має для вогневого ураження, у тому числі й авіаційне озброєння, але позиції утримуються”.

За його словами, наразі триває контрбатарейна боротьба не лише правого берега з лівим, а вже із плацдарму лівого берега можуть відповідати російським військовим.

Також Братчук розповів, що відбуваються рейдові, розвідувально-диверсійні дії, які завдають ураження російській армії в особовому складі та в бойовій техніці.

"Можемо говорити та відзначити 501-й окремий батальйон морської піхоти, який напередодні знищив декілька ворожих вантажівок на трасі Олешки – Нова Каховка. Це надзвичайно важка робота, є втрати”, – додав речник.

Сергій Братчук, зауважив, що ці вантажівки мали забезпечити військових РФ боєкомплектом. Саме порушення логістичних шляхів окупаційних військ – це ще одне із завдань ЗСУ на лівому березі річки Дніпро.

Раніше керівник пресофісу ХОВА повідомляв, що російські військові почали обстрілювати лівобережжя Херсонської області, щоб зупинити контрнаступ Сил оборони. 

Гуменюк казала, що сили оборони намагаються виконати головне завдання: якнайдалі відкинути від берега підрозділи армії РФ, аби насамперед полегшити життя правобережній Херсонщині.

Сили оборони півдня за 18 листопада, ліквідували 14 окупантів, п’ять їхніх танків і три гармати.