Лавреньовка провела сторітелінг для студентів двох херсонських вузів

4 года назад 0

Напередодні Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова запропонувала для курсантів морського коледжу Херсонської державної морської академії та студентів Херсонського кооперативного економіко-правового коледжу, які перебувають на дистанційному навчанні, сторітелінг «Пекло на землі».

Юнаки згадали про одну із найжорстокіших сторінок людської історії: табори смерті, через які під час Другої світової війни пройшли 18 мільйонів людей, а 11 мільйонів з них не вижили. Також переглянули документальні кадри про те, як людей нищили у газових камерах, ставили на них медичні експерименти. У молоді була можливість з відеороликів послухали розповіді колишніх в’язнів, людей, для яких ця дата є справжнім днем Перемоги, адже саме цього дня 11 квітня 1945 року тисячі в’язнів концтаборів були визволені з нацистського пекла.

Довідка. Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів – пам’ятна дата, що відзначається громадськими організаціями та окремими органами влади в Україні та колишніх республіках Радянського Союзу 11 квітня на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.