На Херсонщині до Дня Соборності України для дітей провели патріотичний захід, – поліція»/>

3 месяца назад 0

На Херсонщині до Дня Соборності України ювенальні поліціянти провели патріотичний захід «Соборність: від минулого до сьогодення» для дітей з Борозенської громади.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Зазначається, що правоохоронці показали дітям відеоролик про різні етапи становлення української державності. Також пригадали визначних борців за свободу України та традиції українського народу.

А на стіннівці «Долоньки Соборності» написали побажання скорішої Перемоги, настання миру і процвітання країни, йдеться в дописі.

День Собо́рності України відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України “Про День соборності України” від 21 січня 1999 року № 42.

Проголошення Соборності 22 січня 1919 року, коли Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в соборну державу, увінчало прагнення до єднання українців, розділених кордонами тогочасних імперій. Ця подія повністю руйнує твердження російської пропаганди, буцімто українські землі вперше об’єднав Сталін у 1939 році.