На Херсонщині горить сухостій

6 лет назад 0

3 червня о 15:44 на пункт зв’язку 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини з охорони Каховського району надійшло повідомлення від населення про пожежу поблизу траси Семенівське шосе. За місцем виклику виїхало чергове відділення. Прибувши за вказаною адресою, пожежні приступили до гасіння сухостою на відкритій території площею 0,2 га (на фото). О 16:00 пожежу ліквідували.

До речі, лише за 2 червня на відкритих територіях області було зареєстровано 13 пожеж і загорянь, повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області. До їх гасіння залучалися пожежно-рятувальні підрозділи Суворовського, Білозерського, Скадовського, Каховського, Іванівського, Горностаївського, Голопристанського, Каланчацького районів та м. Нова Каховка.

За даними Укргідрометцентру, 4 червня в Україні (крім більшості районів Карпатського регіону) надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки. Тож рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Адже згідно зі статистикою, основними причинами виникнення пожеж на відкритих територіях є людська діяльність. В теплу погоду громадяни активно вирушають на відпочинок до лісових масивів та впорядковують власні домогосподарства (при цьому спалюють сміття). Однак варто пам'ятати, що при 4 чи 5 класі пожежної небезпеки достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу.