На Херсонщині облрада виділила 20 млн грн на компенсацію тарифів на опалення закладів соцсфери

3 года назад 0

На позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення виділити близько 20 мільйонів грн з бюджету на компенсацію різниці у тарифах на опалення закладів соціальної сфери.

З початку жовтня без газу залишається обласна лікарня. Попереднього постачальника не влаштував старий тариф у 8 гривень, ціни на ринку значно зросли, повідомляє Суспільне.

Через те що раніше було передбачено оплату лікарням за опалення у розмірі 8 грн, а за новим тарифом сума збільшилася до 16 грн за, депутати облради внесли зміни до бюджету.

“На сьогодні є узгоджена ціна – 16 грн 80 копійок, яку будуть подавати для підприємств бюджетної сфери. 12 жовтня на території області оголошений був надзвичайний стан, який пов’язаний з відсутністю тепла. Треба зробити все, щоб не опинитись у холоді лікарні, школи, незалежно бід бажань постачальника”, – розповів голова обласної ради Олександр Самойленко.

Серед лікарень, які опинилися без газопостачання через різницю в тарифах – Херсонська обласна. Директор медичного закладу Віктор Короленко говорить, що станом на сьогодні питання вирішено і днями має відновитися газопостачання.

“Кошти нам виділені, додатково 1, 3 млн обласна лікарня отримає. Нам вистачить хоча б до початку грудня”, – каже Віктор Короленко.

За фактом відключення обласної лікарні від газопостачання було написано заяви до прокуратури та до правоохоронних органів, сказав керівник Херсонської обласної прокуратури В’ячеслав Нікітін.

“Вивчається законність дій, як самого постачальника газу, бо ці об’єкти є критичними об’єктами інфраструктури, та працюють цілодобово, до них особлива увага в період пандемії”, – розповів В’ячеслав Нікітін.

Для потреб обласної лікарні, додає Віктор Короленко днями купили 7 бойлерів, щоб розв’язувати питання з гарячою водою у відділеннях, в яких цьому була потреба.

Була ситуація по хірургії, реанімації, одна котельня в нас на плановому ремонті, а друга – на хірургічному, вона підігрівала воду. Протягом дня закупили 7 бойлерів туди де їх не вистачає, минулого тижня ми їх встановили, таким чином, гаряча вода є”, – сказав Віктор Короленко.