На Херсонщині поліцейські зупинили автомобіль, пасажир якого шукав покупця на зброю

6 лет назад 0

В Каховці поліцейські у пасажира автомобіля виявили пістолет. Молодий чоловік намагався продати зброю за 1000 гривень.

В ході відпрацювання вулиць Каховки екіпаж групи реагування патрульної поліції помітив автомобіль "Таврія", водій якого порушив Правила дорожнього руху. Поліцейські зупинили автомобіль. За кермом перебував 23-річний місцевий житель. Під час перевірки документів увагу по ліцейських привернула поведінка пасажирів «Таврії». Троє молодих людей, віком 18-19 років, нервували. В ході огляду на сидінні біля одного з хлопців поліцейські побачили предмет, схожий на пістолет.

Як розповів заступник начальника Каховського відділу поліції Євген Проценко, за словами 18-річного жителя Чаплинського району, він знайшов пістолет кілька днів тому на сміттєзвалищі. Потім із друзями вирішив його продати за 1000 гривень і вони разом приїхали в Каховку шукати покупця.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Пістолет вилучений та направлений на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Наразі поліцейські встановлюють його походження.

Відділ комунікації поліції Херсонської області