На Херсонщині російські військові викрали з власного будинку мешканця Каховки Олексія Міхаєску – ЦЖР»/>

4 месяца назад 0

Увечері 26 грудня в окупованій Каховці на Херсонщині російські військові викрали з власного будинку 40-річного Олексія Міхаєску. Перед цим його побили, відібрали мобільні телефони й ноутбук. 

Про це Центру журналістських розслідувань повідомили рідні викраденого, які перебувають за межами України.

За їхніми словами, ввечері 26 грудня 40-річний Олексій Міхаєску якраз збирався повечеряти, як до його будинку вдерлися озброєні російські військові й викрали його. Через добу після цього про долю Олексія Міхаєску рідні нічого не знають.

Олексій працює водієм у магазині комбікормів. Усі члени його родини виїхали з окупованого міста ще у 2022 році.

“Залишився там один Олексій. Вірив, що з ним нічого не станеться. Й ось фінал”, – сказав ЦЖР один із членів родини викраденого чоловіка.

За його словами, рідні змогли додзвонитися до окупаційної поліції в Каховці й Генічеську, який зараз виконує роль обласного центра Херсонщини в російських окупантів.

"У Каховці їм сказали, що такої людини в них немає. У Генічеську теж нічого не знають. Або удають, що не знають”, – додав родич Олексія Міхаєску.

Раніше повідомлялося, що пройшло майже два роки після зникнення Андрія Павлюченка, жителя Нововоронцовки на Херсонщині. Досі рідні  чоловіка нічого не можуть дізнатися про його долю.

Понад 15 місяців російські окупанти незаконно утримують керівника Херсонської дистанції колії Одеської залізниці АТ “Укрзалізниця” Олександра Керекешу.