На Херсонщині сплачено майже 14 мільйонів гривень акцизного податку

4 года назад 0

У січні Херсонщині до бюджетів місцевих територіальних громад надійшло 13,7 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Таку інформацію повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільшу суму акцизного податку — 9,5 млн гривень, або майже 70% від загальних надходжень, внесли платники Херсонського управління, підприємці Новокаховського управління сплатили 3,7 млн гривень акцизного податку. Від бізнесу Генічеського управління було сплачено — 0,5 млн гривень від загальних надходжень.

Нагадаємо: суб’єкти господарювання можуть здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами за наявності у них ліцензій. Щорічна плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, складає 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії, електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться на місці торгівлі. На території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, – така плата становить 500 гривень.

Щорічна плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі становить 2000 гривень, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст — 250 гривень.