На Херсонщині запрацював мобільний центр зайнятості – ОВА»/>

4 месяца назад 0

На Херсонщині запрацював мобільний центр зайнятості.

Про це повідомляє Херсонська ОВА. 

“Нещодавно Херсонський обласний центр зайнятості отримав мобільний центр надання послуг. Тепер навіть мешканці найвіддаленіших населених пунктів Херсонщини у форматі «єдиного вікна» зможуть отримати кваліфіковану допомогу фахівців”, – ідеться в дописі ОВА.

Перший виїзд спеціалісти здійснили до Посад-Покровського. Зараз у селі мешкає близько 800 людей, їх планують залучити до суспільно корисних робіт за державною програмою «Армія відновлення», повідомляє ОВА.

Також у Посад-Покровському живе чоловік, якій отримав грант у межах програми ”Власна справа” й на ці кошти зміг відновити роботу своєї СТО. 

У листопаді директорка Херсонського центру зайнятості розповіла, які є держпрограми для безробітних у Херсонській області. Це, наприклад, “Армія відновлення” – суспільно-корисні роботи. Тобто держава компенсує людям зарплату, якщо вони працюють на суспільно-корисних роботах (розбір завалів, прибирання тощо).

Також у листопаді за програмою мікрогрантів від держави на розвиток бізнесу на Херсонщині відкрили власні бізнеси вже 10 людей.