На Херсонщині збільшено кількість зрошувальних земель на 1 тис. га

7 лет назад 0

27 квітня у селі Киселівка (Білозерський район) відбувся запуск масштабного зрошувального комплексу на площі поля близько 1 000 га.

Захід відбувся за участі очільника області Андрія Гордєєва, народного депутата України Сергія Хланя, представників компанії ТОВ «Агро-торгівельна фірма «Агро-Діло» та Департаменту агропромислового розвитку ОДА, повідомляється на сайті Херсонської ОДА.

Збільшення кількості зрошувальних земель стало можливим завдяки реалізації інвестиційного проекту компанії ED & F Man Company, які спеціалізуються на виробництві цукру повного циклу у співробітництві з ТОВ «Агро-Діло».

Як зазначив представник власників «Агро-Діло» в Україні Ян Кісс, що багато років їх компанія успішно і комфортно працює в Україні і тепер на Херсонщині, де вони знайшли підтримку обласної та місцевої влади.

Він додав, що компанія планує нарощувати свої потужності.

Учасників заходу ознайомили з технологією вирощування цукрового буряку в умовах Південного Степу із використанням дощувальної машини «Valley».

Також народний депутат Сергій Хлань зазначив, що з державного бюджету за програмою розвитку зрошувальних земель будуть виділені кошти на відновлення та створення нових систем зрошення близько 1500 га в Херсонській області.