На засіданні Ради оборони Херсонщини ухвалили низку рішень. Що відомо

6 месяцев назад 0

На засіданні Ради оборони Херсонщини 17 листопада ухвалили низку рішень. Зокрема про заборону продажу алкоголю в деяких громадах та фільмування “прильотів”, посилили заходи щодо порушників комендантської години та ухилянтів від військової служби тощо.

Про це повідомив голова ХОВА Олександр Прокудін.

На засіданні Ради оборони Херсонщини ухвалили:

  • Мобільні групи, які виявляють і нищать російські безпілотники, отримають необхідне обладнання. 
  • У Чорнобаївській громаді створять модульне містечко для жителів області, які втратили домівки. 
  • Заборонять продаж алкоголю в 160 населених пунктів, що розташовані у 30-км зоні від Дніпра. Обмеження не поширюється на Херсон, Зеленівку, Степанівку та Чорнобаївку.
  • До Херсона не зможуть потрапити військові, які не виконують бойові завдання на території Херсонської громади. Винятком можуть бути військові, які проживають у місті, перебувають у відрядженні, відпустці або лікуються. 
  • Поліція ретельніше перевірятиме чоловіків на блокпостах, чи не проігнорував військовозобов'язаний отриману раніше повістку.
  • Заборонили публікацію фото та відео, за якими можна точно визначити місце російського “прильоту”.
  • Запровадять більш суворі заходи впливу на порушників комендантської години. 

Нагадаємо, з 15 березня дозволили торгівлю алкогольними напоями на об'єктах гуртової, роздрібної торгівлі та ресторанного господарства з 10:00 до 15:00.  Олександр Прокудін тоді говорив, що рішення ухвалили на місяць із метою покращення економіки регіону.

Згодом термін дозволу на продаж алкоголю в Херсонській області пролонгували на один місяць – до 15 травня 2023 року. Рішення ухвалила Рада оборони.

На минулій Раді оборони Херсонської області 14 вересня ухвалили рішення щодо зміни комендантської години та оголосили обов'язкову евакуацію родин із дітьми.