Навіщо росіяни поширюють чутки про контрнаступ на Херсон

7 месяцев назад 0

З розповідей жителів з окупованого лівобережжя Херсонщини відомо, що російські військові, коли перетинаються з ними, кажуть: “От зараз підемо на Херсон, будемо відбиватися й підемо далі”.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомив Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Навіщо вони це роблять?

За словами Данилова, для того, щоб українці на лівому березі, які передають координати, які йдуть на спротив окупантам втратили віру та надію.

“Тобто, що Росія сильна, що вона буде наступати та у вас немає інших варіантів, як змиритися з російським пануванням і прийняти нову реальність”, – додав він.

Крім того, для них важливо, щоб ця інформація розповсюджувалася на територію деокупованої Херсонської області, бо їм треба підтримати своїх інформантів, аби підняти їхній бойовий дух.

Також він зазначив, що інша сторона – це військова частина.

“Для того, щоб Збройні Сили України тримали більше угруповання на правому березі Дніпра для будь-якого запобігання цієї операції”, – розповів Сергій Данилов.

Раніше ми писали, що завдяки партизанам на Херсонському напрямку Сили оборони ліквідували штаб управління окупантів.

У тимчасово окупованих Нижніх Сірогозах Херсонської області російські окупанти перевезли хворих цивільних людей із лікарні в приватні будинки, що розташовані поруч. Вони звільнили палати лікарні для поранених військовослужбовців РФ.