НАЗК викликало для надання пояснень кандидата в нардепи від херсонської ВО “Свобода”

2 года назад 0

Національне агентство з питань запобігання корупції викликало для надання пояснень кандидата в народні депутати від ВО “Свобода” по 184 округу Олега Баркаренко. Про це повідомила прес-служба НАЗК. 

Викликають Баркаренка для з’ясування обставин можливих порушень порядку подання фінансової звітності щодо використання коштів виборчого фонду. Ймовірно, причиною для виклику кандидата в народні депутати стало неподання остаточного фінансового звіту. Прибути до НАЗК Олег Баркаренко має 30 листопада. 

На порталі Центрвиборчоку оприлюднений лише проміжний звіт використання виборчого фонду кандидатом від ВО “Свобода” від 22 жовтня. В документі вказано, що розмір фонду склав лише 11,6 тисяч гривень. Причому, власних коштів Баркаренко в фонд не перераховував.

Фінансувала передвиборчу кампанію херсонка Вікторія Карпова, яка у 2020 році на місцевих виборах балотувалася від партії “Свобода” до Херсонської міськради, але не стала депутаткою. Саме вона й перерахувала в фонд Баркаренка всю суму двома платіжками. 

Всі кошти були витрачені на виготовлення листівок та флаєрів. Виконавцем замовлення стала херсонська компанія ТОВ “Лайн-С”. Додамо, що Олег Баркаренко в 184 окрузі набрав лише 268 голосів (або 0,8%).