Нетверезий водій задля уникнення відповідальності пропонував патрульним 20 тисяч гривень

4 года назад 0

Виклик про ДТП із постраждалими на проспекті Ушакова отримали патрульні позавчора близько 13-ї години. Заявник повідомляв, що автомобіль Mercedes-Benz на пішохідному переході збив дівчину. Один з екіпажів негайно вирушив за адресою. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

На місці інспектори побачили зазначений автомобіль та постраждалу. Невдовзі після прибуття охоронців порядку приїхала й карета швидкої. 20-річну дівчину медики доправили до лікарні.

Охоронці порядку викликали на місце слідчого по ДТП і забезпечили охорону місця події.

Під час спілкування з громадянином, який перебував за кермом зазначеного Mercedes-Benz, поліцейські помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Також інспектори встановили, що той вже позбавлений права керування рішенням суду. До того ж – двічі. Чоловік вже притягувався до адміністративної відповідальності за друге протягом року керування у стані сп’яніння.

Громадянин визнав, що вживав спиртне. З його слів, випив келих вина.

Він погодився пройти огляд за допомогою алкотесту "Драгер" на місці. Прилад показав результат 2,59 проміле, що майже в 13 разів перевищує допустиму норму.

Під час складання адмінматеріалів чоловік намагався "вирішити питання" з патрульними задля уникнення відповідальності. Спочатку він запропонував охоронцям 150 доларів. Після попередження про кримінальну відповідальність за такі дії сума збільшилась: спочатку до 10, а потім до 20 тисяч гривень.

Інспектори зафіксували пропозицію неправомірної вигоди й викликали на місце слідчо-оперативну групу.

На 57-річного херсонця ж патрульні склали адмінпротокол за ч. 3 ст. 130 (Третє протягом року керування у стані сп’яніння) та винесли на нього постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування особою, позбавленою такого права) КУпАП.

З приводу наїзду на пішохода тривають слідчі дії.

Автомобіль евакуювали на арештмайданчик.