Очільник окупаційного лісництва в Голій Пристані підозрюється в держзраді»/>

4 месяца назад 0

СБУ 2 січня заочно повідомила підозру в колабораційній діяльності й державній зраді 36-річному Сергію Лук’яну. Він очолив захоплене російськими окупантами лісництво в Голій Пристані.  

Підозру опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

Як ідеться в тексті, Сергій Лук’ян, мешканець села Широка Балка Херсонського району, на початку 2023 року добровільно очолив окупаційне “Голопристанське лісомисливське господарство”. 

У вересні 2023 року Сергій Лук’ян узяв участь у незаконних виборах до окупаційної влади в Голій Пристані. Його призначили “депутатом ради депутатів” і головою “постійної депутатської комісії з промисловості, містобудування, розвитку інфраструктури та підтримки підприємництва”, ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Сергій Лук’ян здавав російським окупантам колишніх українських військовослужбовців, які воювали в АТО/ООС, закликав мешканців Голої Пристані співпрацювати з РФ і отримувати російські паспорти, розміщував військових РФ у домівках людей, надавав їм харчі та транспорт захопленого Голопристанського лісництва. 

Чоловікові може загрожувати довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ДБР повідомило про підозру в колабораціонізмі 58-річному Ігорю Жданюку, який обіймає окупаційну посаду заступника голови Голопристанської громади.

А СБУ повідомила про підозру окупаційній начальниці управління праці й соцполітики Голої Пристані Юлії Олександровій.