Очільникам окупаційного Міністерства екології Херсонщини Карену Барсегяну та Миколі Бистрянцеву повідомили про підозру

8 месяцев назад 0

СБУ 31 серпня заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності двом очільникам окупаційного «Міністерства природних ресурсів, екології та рибальства» Херсонської області – 47-річному Карену Барсегяну та 41-річному Миколі Бистрянцеву. Їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Про це з посиланням на підозри повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, Барсегян Карен Володійович, уродженець Таджикистану, мешканець тимчасово окупованого Сімферополя, добровільно погодився стати «в. о. міністра» окупаційного міністерства природних ресурсів і екології Херсонської області не пізніше вересня 2022 року. Він займався розв'язанням кадрових питань, проводив наради та виплачував підлеглим зарплати в російських рублях. 

Барсегян Карен Володійович. Фото ЦЖР

Мешканець Херсона Бистрянцев Микола Юрійович спочатку працював першим заступником «міністра» Барсегяна, а згодом сам очолив це «міністерство». 7 серпня 2023 року окупанти реорганізували його в «міністерство природних ресурсів, екології та рибальства» та в реєстраційних документах очільником вказаний саме Бистрянцев.

Бистрянцев Микола Юрійович. Фото База зрадників Херсона

Служба безпеки повідомила про підозру Владиславу Ковальчуку, який після повномасштабного вторгнення Росії на територію України добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою. У вересні 2022 року очолив так звану раду молоді «Білозерського муніципального округу».

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури директору Федеральної служби виконання покарань РФ, генералу-полковнику внутрішньої служби Аркадію Гостєву заочно повідомлено про підозру в скоєнні дій, вчинених із метою захоплення державної влади в Україні.