Освітяни Херсонщини поділилися досвідом із колегами з усієї України

5 лет назад 0

9 освітян Херсонщини – керівники делегації учнів-учасників ІІІ етапу Конкурсу-захист – взяли активну участь в #MAN_EdSpace «Інновації в освітньому просторі МАН».

Захід проходив під час ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Організатор заходу – Національний центр «Мала академія наук України» –запропонував освітянам розширити власні знання одним із восьми Просторів: нейроосвіти; STEM-освіти; психологічного супроводу та соціалізації учнів МАН; освітніх інновацій; геоінформаційних технологій; IT-технологій; міжнародних освітніх проектів; педагогічного інструментарію.

Власним досвідом роботи з талановитою та обдарованою учнівською молоддю поділились із колегами з усієї України керівники наукових секцій комунального закладу «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради Михайло Растьогін, кандидат педагогічних наук, вчитель Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті, та Марина Чаловська, вчитель Херсонської багатопрофільної гімназії №20 імені Бориса Лавреньова Херсонської міської ради.

У Просторі міжнародних освітніх проектів, який проходив у форматі круглого столу, Михайло Растьогін у своєму виступі охарактеризував вміння та навички учня, що забезпечують успіх у науково-дослідницькій діяльності, навів особливості індивідуальної роботи з учнями у процесі підготовки до участі у різноманітних міжнародних конкурсах та звернув увагу на адаптацію учнівських робіт до конкретних вимог зарубіжних конкурсів.

У Просторі педагогічного інструментарію ділилися досвідом вчителі- практики різних закладів освіти з метою створення сучасного інформаційно-освітнього простору в системі МАН України. Марина Чаловська, бронзовий призер професійного Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Джерела творчості» у номінації «Керівник гуртка закладу позашкільної освіти у 2017 році, у своєму виступі розкрила сутність дослідницького методу як механізму включення здібної дитини у пошуково-дослідницький процес, звернула увагу на застосування різноманітних прийомів активізації розумової діяльності учнів та навела приклади форм організації учнівської науково-дослідницької роботи.

За результатами участі в освітньому заході педагоги Херсонщини отримали сертифікати та схвальні відгуки від колег.