Пережив обстріли й смерть власника: кіт із Херсона знайшов сім’ю у Кривому Розі»/>

4 месяца назад 0

Кіт Кавун із Херсона пережив смерть власника, російські обстріли та тривалу самотність.

Про це повідомляє фонд UAnimals. 

Зазначається, що йому знайшли нову сім'ю у Кривому Розі. Для цього кота перевезли з Києва.

Спочатку Кавун ховався у будиночку, за диваном і шторами. Уночі кіт з'їв усю їжу та випив всю воду зі своєї миски. Потім знайшов іграшку та почав гратися, пишуть в UAnimals.

"Коли ми дали йому їжу знову, Кавун почав так само тремтіти та їв дуже швидко. Для нас це було несподівано. Ми ніколи раніше не бачили такої сильної вдячності за їжу — Кавун муркотів і терся мордою об наші руки", — розповіла родина. 

Як зазначають у фонді, коли кіт із Херсону адаптується, то разом із сім'єю поїде до ветеринарної клініки. Попереду перевірка здоров'я: вакцинація, стерилізація, чипування. 

Гуманістичний рух UAnimals було створено у 2016 році. Він розпочав свою діяльність із боротьби проти експлуатації тварин у цирках. З початку повномасштабної війни UAnimals активно допомагаємо тваринам із зони бойових дій: евакуацією, кормами та ліками для притулків. 

17 грудня, в "Animal SOS Odessa" повідомили, що для собаки на кличку Боніфацій, який врятувався на плоту від підтоплення після підриву російськими військами Каховської ГЕС, знайшли сім’ю в Польщі.