Підозрюється в колабораціонізмі чоловік, який очолив пенсійний фонд окупантів у Скадовську

9 месяцев назад 0

Заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі окупаційному голові пенсійного фонду в Скадовському районі Василю Єропкіну. Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, влітку 2022 року Василь Єропкін пішов на співпрацю з ворогом та добровільно очолив «пенсійний фонд Скадовського муніципального округу».

На цій посаді він організовував і контролював роботу незаконно створеної установи, підбирав персонал і забезпечував виплати в рублях. Також, за дорученням окупаційної адміністрації, чоловік збирав відомості про пенсіонерів та вносив їх у російські бази.

За даними ЦЖР, до свого переходу на бік ворога Василь Єропкін працював заступником директора з наукової роботи Інституту рису Національної академії аграрних наук України, був заступником голови Вченої ради цієї установи та відповідав також за державні закупівлі. У 2013 році він здобув ступінь кандидата економічних наук.

Нагадаємо, окупаційною головою села Преображенка Скадовського району на Херсонщині окупанти призначили Євгенію Крістофолі з кримського міста Армянськ. Вона причетна до жорстоких репресій проти мирного населення.

У тимчасово захопленому Скадовську Херсонської області російські окупанти активізували використання порту для вивезення цьогорічного врожаю зерна до своїх портів. Вони почали це робити з 10 липня.