Під’єднував військові бази РФ до захоплених електростанцій на Херсонщині: СБУ повідомила про підозру міністру енергетики Росії

6 месяцев назад 0

Працівники СБУ повідомила про підозру міністру енергетики РФ Миколі Шульгінову, який під'єднував військові бази окупаційних військ до захоплених електростанцій на Херсонщині. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це йдеться на сторінці Служби безпеки України.

За даними слідства, для цього в липні 2022 року Шульгінов прибув до окупованого Криму та анонсував «приєднання» енергосистеми півострова до захоплених електростанцій на лівобережній Херсонщині.

Як стверджують правоохоронці, у такий спосіб Шульгін забезпечує енергопостачанням військові підрозділи та окупаційні адміністрації Росії, які базуються на окупованій території півдня України.

“Оскільки підозрюваний перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави”, – йдеться в дописі.

Раніше ми писали, у Херсоні в результаті стабілізаційних заходів СБУ затримала жінку, яка очолила відділ документообігу в захопленому університеті, та повідомили їй про підозру. 

Служба безпеки України повідомила про підозру жителю села Інгулець Дар'ївської громади, 44-річному Олегу Єрмоленку. Розміщував військових РФ і допомагав вивозити зерно.